Terug naar overzicht

Borstlifting

Zwangerschappen, veroudering of gewichtsverlies kunnen aanleiding geven tot het uitzakken van de borsten. Hierbij is er teveel huid aanwezig en is de elasticiteit van de huid afgenomen, dit meestal in combinatie met een verlies van kliervolume. Deze factoren zorgen ervoor dat de tepel lager op de borst komt te staan en dat de vorm van de borst verandert. Een borstlifting of mastopexie brengt de tepel terug in de juiste positie en geeft de borst terug haar stevigheid.

Bij een borstlifting wordt het eigen borstweefsel geremodelleerd in de gewenste vorm en grootte. Indien gewenst kan het volume van de borst verminderd worden (borstverkleining) of kan er volume aan de borst worden toegevoegd door middel van een prothese zoals bij een borstvergroting.

Aangezien de tepel terug hoger op de borst zal geplaatst worden, is er steeds een litteken rondom de tepel. Afhankelijk van de techniek zal er eveneens een verticaal en horizontaal litteken zijn in de borstplooi. De ingreep en de te verwachte littekens zullen samen met de chirurg besproken worden tijdens de consultatie.