Terug naar overzicht

Microneedling

Wat is Microneedling?
Microneedling is een behandeling waarbij de huid in de diepte wordt geperforeerd met zeer fijne steriele naaldjes. Terwijl wordt de huid behandeld met een op maat gemaakt serum. De huid herstelt zich instant. De actieve bestanddelen van het serum worden meteen opgenomen in de diepte.

Voor welke huid is deze behandeling geschikt?
Onzuivere huid:
Bij het behandelen van een onzuivere huid zal een sessie microneedling naast een programma thuisverzorging zeer mooie resultaten opleveren. De huid wordt gestimuleerd om zichzelf terug te reguleren. De talgproductie wordt gekalmeerd en de onzuiverheden worden verwijderd vanuit de diepte.

Verouderde huid
Microneedling is uitermate geschikt voor het behandelen van fijne rimpels en huidverslapping. Het op maat gemaakte serum bevat als hoofdbestanddeel het bekende Hyaluronzuur. De molecule van Hyaluronzuur zal onderhuids in volume toenemen door lichaamseigen vocht aan te trekken.  Dit volume zorgt voor een ‘filler-effect’ en helpt eveneens bij het reguleren van de algemene vochtbalans. Herhaal deze behandeling 3 maal in combinatie met de huidverstevigende producten voor thuis voor het beste resultaat.

Grove Poriën
Bij Microneedling worden duizenden kanaaltjes gemaakt in de huid door middel van perforatie. Deze kanaaltjes dienen gerestaureerd te worden. De huid wordt als het ware gestimuleerd om zichzelf te herstellen.  Bij elk herstel van de huid wordt er elastine en collageen geproduceerd. Doordat de Microneedling een ‘overstimulatie’ teweegbrengt zal de huid na iedere behandeling zienderogenverbeteren. 

Wat kan er behandeld worden?
Microneedling kan toegepast worden in het volledige aangezicht en de decolleté.

Wat doet de behandeling?
De huid wordt aangezet tot het aanmaken van collageen en elastine. Tijdens het proces wordt er eveneens een op maat gemaakt serum aangebracht dat instant wordt opgenomen door de fijne kanaaltjes aangemaakt in de huid.

Is het pijnlijk?
Wanneer de microneedling wordt uitgevoerd, zal de patiënt een licht onprettige sensatie ervaren. Verdoving en pijnmedicatie zijn echter niet noodzakelijk.

Hoelang duurt de behandeling?
Een behandeling voor het aangezicht met microneedling duurt  ongeveer 1 uur. De decolleté duurt 45 minuten. Een combinatie van beide duurt 1uur en 30 minuten.

Waaruit bestaat een behandeling?
De huid wordt voorbereid met een diepe cleansing. (*) Het needlen zelf duurt een 25-tal minuten. Nadien wordt een kalmerend masker aangebracht. Dit masker zal helpen tegen roodheid en zwelling. De behandeling eindigt met het een aanbrengen van een restorerende crème. Deze blijft op het gelaat tot de volgende ochtend.
* bij de microneedling met actieve Vitamine C wordt de huid extra voorbereid met een Mandelic Peeling. Een chemische AHA peeling die de huid zeer grondig exfolieert. 

Wat gebeurt er na de behandeling?
Onmiddellijk na de behandeling zal de huid rood worden en zal deze gezwollen zijn. Men voelt ook een trekkerige sensatie. Dit kan tot de dag nadien aanhouden.
De volgende dag zie je reeds een resultaat. De huid is zacht en voelt strakker aan. De huid zal eveneens meer gehydrateerd aanvoelen.

Hoeveel behandelingen zijn noodzakelijk?
Één tot drie behandelingen zijn aangeraden, naargelang de noden van de client. Bijkomende behandelingen kunnen aangeraden worden naargelang het gewenste effect. Het behandelingsplan wordt besproken tijdens de eerste huidanalyse.

Hoeveel kost een behandeling?

  • Microneedling 95 euro/sessie
    + Serum op maat 10 tot 15 euro/sessie
    + Serum op maat met Hyaluronzuur 55 euro / 3 sessies   
  • Microneedling 
    + Actieve Vitamine C 145 euro/sessie