Terug naar overzicht

Huidverjonging

Wat is de Pearl Fractional-behandeling?
Pearl Fractional is een nieuwe, volumegevende, geperfectioneerde, fractionele lasertechniek voor het verminderen van rimpels in één enkele behandeling. Pearl Fractional biedt de beste combinatie van patiëntervaring en hersteltijd. De patiënten zien verbetering in hun rimpels, huidtint en textuur en hebben een opmerkelijk gladde, stralende teint.

Wat betekent ‘fractioneel’? Hoe werkt Pearl Fractional?
Fractionele therapie is een behandeling waarbij slechts een fractie van de huid aan de laserstraal wordt blootgesteld in een patroon van kleine stipjes. Met Pearl Fractional worden door middel van laserpulsen kleine gaatjes in de huid gemaakt. Kolommen van beschadigd weefsel worden selectief verwijderd, en de omringende huid blijft intact.

De behandeling zorgt voor een kortere hersteltijd en stimuleert de natuurlijke, lichaamseigen processen voor het aanmaken van nieuw collageen, waardoor de huid van binnenuit steviger wordt zodat rimpels en andere onvolkomenheden verminderen.

  1. Kleine gaatjes zorgen voor veilige behandeling en snel herstel
  2. Dieptebehandeling geeft resultaten in één enkele sessie
  3. Gecontroleerde energie betekent maximale resultaten met meer comfort voor de patiënt.

Hoeveel behandelingen worden aanbevolen?
De meeste patiënten zien een aanzienlijke verbetering na slechts één behandeling.

Wie komt in aanmerking voor Pearl Fractional?
Patiënten met een lichte tot gemiddelde huidtint en huidonvolmaaktheden, zoals rimpels en bruine vlekken, zullen voordeel halen uit een Pearl Fractional behandeling.

Welke gedeelten van het gezicht kunnen worden behandeld? 
Pearl Fractional kan op het gehele gezicht worden gebruikt en is buitengewoon effectief voor de behandeling van kraaienpootjes (rimpels om de ogen) en lijntjes en rimpels om de mond. Deze zones vertonen vaak de eerste tekenen van het ouder worden, en de behandeling ervan kan een uitdaging vormen. 

Hoe voelt een behandeling met Pearl Fractional aan?
De meeste patiënten beschrijven de behandeling als een reeks snelle, warme prikken. Vóór de behandeling wordt een plaatselijk verdovende crème op de huid aangebracht om het ongemak te verlichten. De arts kan ervoor kiezen om naast de plaatselijke crèmes andere medicijnen te gebruiken naar behoefte van de patiënt. 

Wanneer zie ik de resultaten? Hoe snel kan ik weer make-up dragen?
Veel patiënten zien één week na de behandeling verbetering. De maximale resultaten zijn na één tot drie maanden te zien. De patiënt kan vijf dagen na de behandeling make-up gebruiken. 

Moet ik mijn activiteiten beperken na een Pearl Fractional-procedure?
Na de behandeling ziet de huid er zonverbrand en mogelijk iets gezwollen uit. De patiënten ervaren weinig of geen ongemak na de behandeling. Tijdens de naverzorging moeten de patiënten vier tot vijf dagen lang zalf op hun huid aanbrengen, blootstelling aan de zon beperken en beschermende kleding dragen.

Kan Pearl Fractional deel uitmaken van een combinatietherapie?
Veel patiënten krijgen een behandeling met Pearl Fractional in combinatie met andere bestaande cosmetische therapieën. Deze omvatten andere laser- en lichtprocedures van Cutera, zoals Pearl, Laser Genesis en LimeLight. Bespreek deze combinatietherapieën met uw arts.

Hoe werkt Pearl Fractional in vergelijking met andere fractionele laserbehandelingen?
De unieke lasergolflengte van Pearl Fractional zorgt voor een veilige en effectieve behandeling die de tekenen van het ouder worden tegengaat en rimpels vermindert. Door deze combinatie zien de patiënten opvallende resultaten in één enkele behandeling met een gemiddelde hersteltijd van vijf dagen. 

Wat is de Pearl-procedure?
Pearl is een oppervlaktevernieuwende laser die een zachte en veilige behandeling biedt voor tekenen van ouder worden en beschadiging van de huid. De Pearl-procedure vermindert rimpeltjes met minder behandelingen en een kortere totale hersteltijd dan andere technologieën.

Hoe werkt de Pearl-behandeling?
Een patroon van lichtpulsen behandelt zowel de bovenlaag als de diepere lagen van de huid, en biedt langdurige voordelen met minimale ‘downtime’. Terwijl u geneest, vormt uw huid een dunne beschermlaag die op de 3e of 4e dag na de procedure loslaat. 

In korte tijd zien de patiënten een algemene verbetering van hun huid – en dit na een behandeling van 15 minuten met slechts 3 – 4 dagen ‘social downtime’.

Wat is ‘social downtime’?
‘Downtime’ is de tijd waarin u van een procedure herstelt. Met ‘social downtime’ kunt u uw normale dagelijkse activiteiten blijven doen. U zult echter geen belangrijke sociale evenementen willen bijwonen omdat uw gezicht er 3 – 4 dagen lang roze/rood zal uitzien.

Hoe voelt een Pearl-behandeling aan?
De Pearl-behandeling voelt aan als een reeks korte prikjes. Op een schaal van 1-10, waarbij 10 het hoogste pijngevoel is, melden de meeste patiënten dat de behandeling als 2 of 3 aanvoelt.

Wanneer zie ik de resultaten? Hoe snel na een Pearl-behandeling kan ik make-up dragen?
De resultaten zijn zichtbaar op de 3e of 4e dag als het oppervlakkige weefsel heeft losgelaten en gezonde, verbeterde huid te zien is. Op dat moment kan make-up worden aangebracht.

Moet ik mijn activiteiten beperken na een Pearl-behandeling?
Na de behandeling zal uw huid eruitzien en voelen als bij een lichte zonnebrand. Uw arts zal de verzorging na de behandeling met u bespreken.

Hoeveel behandelingen worden aanbevolen?
Veel patiënten hebben maar één behandeling nodig.Sommige patiënten hebben echter twee behandelingen nodig, ongeveer een maand na elkaar, om de gewenste resultaten te bereiken. 

Kan Pearl deel uitmaken van een combinatietherapie?
Veel patiënten krijgen een behandeling met Pearl in combinatie met andere bestaande cosmetische therapieën. Deze omvatten andere laser- en lichtprocedures van Cutera, zoals Laser Genesis en LimeLight. Bespreek deze combinatietherapieën met uw arts.

Hoe werkt Pearl in vergelijking met andere laserbehandelingen?
Pearl biedt een effectieve behandeling zonder wondverzorging en langdurige ‘downtime’ zoals bij bepaalde Erbium- en CO2-laserprocedures. 

Wie komt in aanmerking voor een Pearl-behandeling?
Patiënten met een lichte tot gemiddelde huidtint en lichte tot matige zonschade zijn ideale kandidaten.