Terug naar overzicht

haartransplantatie

De FUE-methode:

Bij de FUE-methode wordt het haar verwijderd met een pons (handmatig of gemotoriseerd) met een diameter van minder dan 1 mm, waarbij er ter plaatse zeer kleine gaatjes achterblijven die zullen genezen, waardoor eenvoudige bijna onzichtbare witte stippen achterblijven. De genomen grafts, met daarin 1 tot 4 haren, worden vervolgens door de assistentes gecontroleerd of ze goed genoeg zijn voor herimplantatie. De genezing van het donorgebied gaat zeer snel. De implantatie gebeurt op dezelfde manier als bij de klassieke FUT, onder plaatselijke verdoving, door micro-spleten te maken met behulp van zeer dunne mesjes of naalden. Het resultaat op de betreffende zone is dus bij beide methodes volledig gelijk. Het verschil zit dus alleen op het niveau van het donorgebied.

Voordelen

·       Geen grote littekens

·       Snelle genezing (1 week)

·       Geen hechtingen of pijn

·       Kwaliteit en natuurlijke look

·       Geen ongemak na de procedure

De DHI-methode:

Directe haarimplantatie is de nieuwste haartransplantatietechniek waarbij het niet langer nodig is om kanalen of incisies in de betreffende zone te maken. Door middel van een speciaal implantatie apparaat, de DHI-Implanter of choi pen, worden de haarzakjes direct geïmplanteerd of ‘geslagen’ in de hoofdhuid. Om efficiënt te kunnen werken, vereist deze methode het scheren van het donorgebied.

Voordelen

·       100% veilig met strikte protocols

·       Geen afwezigheid na de procedure

·       Pijnloze procedure met lokale verdoving

·       Natuurlijk ogend resultaat

·       Enkel uitgevoerd door getrainde en gecertificeerde dokters 

·       Kiemgarantie voor 90% van de geïmplanteerde haarzakjes

Is een haartransplantatie pijnlijk?

Tijdens de eerste 5 minuten van de procedure, dus tijdens het toedienen van de lokale verdoving, kan u wat pijn ervaren. Wij dienen onze patiënten steeds lokale verdoving en antibiotica toe om het ongemak te verlichten. Sommige patiënten melden lichte hoofdpijn tijdens het herstel, maar de volledige procedure van een haartransplantatie verloopt op een ontspannen manier.