Wat zijn Chemische peelings?
Door middel van chemische peeling worden de oppervlakkige huidlagen verwijderd en de cellen van de onderste huidlaag geactiveerd. Rimpels worden op deze manier verzacht en verkleuringen worden weggewerkt. Na genezing wordt de huid egaler en gladder. Oppervlakkige peelings worden gebruikt voor de behandeling van huid met geringe zonbeschadiging, fijne rimpels, wijde poriën en niet al te diepe acne-littekens . Deze behandeling kan indien nodig herhaald worden. Diepe peelings worden toegepast voor de verbetering van sterk zonbeschadigde huid, diepe rimpels en groeven of voor het minder zichtbaar maken van grove acne-littekens. Bij iedere vorm van Peeling kan een matige tot sterke vervelling optreden.
Voor welke huid is deze behandeling geschikt?
Algemeen
Een doffe, vale en droge huid
Huid met zonneschade
acnegevoelige en vette huid
Pigmentvlekken, zwangerschapsmasker, ouderdomsvlekken
Fijne rimpels en lijntjes
Pigmentvlekken
Tijdens een peeling wordt de bovenste laag huidcellen verwijderd. Het overmatige pigment dat in deze huidlaag aanwezig is, verdwijnt hierdoor mee. Vervolgens ontstaat er een nieuwe, egale en gladde huid. De pigmentvlek vervaagt of zal verdwijnen. Tevens verfijnt de structuur van de huid en krijgt de huid een mooie, frisse uitstraling.
Verouderde huid
Naarmate we ouder worden vernieuwt de huid zich steeds langzamer. De huid is opgebouwd uit lagen van cellen. Als men de bovenste huidlagen door middel van een zuur oplost zal de onderlaag gestimuleerd worden zich te herstellen. De huid wordt terug frisser en strakker.
Afhankelijk van de concentratie en de zuurgraad van de peeling, kunnen er meer of minder huidlagen verwijderd worden.
Acne behandeling
Door een verminderde afschilfering ontstaat er verhoorning van de huid. Met als gevolg Acne. Door de verhoorning van de huid worden de afvoergangen van de talg vernauwd of afgesloten. De talg hoopt zich hierdoor onderhuids op en er ontstaan puisten en mee-eters. Met een chemische peeling zorgen we ervoor dat de afvoergangen weer open komen te staan en de talg afgevoerd kan worden.
In combinatie met thuisproducten met een hoge dosis glycolzuur kunnen we de huid blijvend stimuleren om zichtzelf af te schilferen.
Wat kan er behandeld worden?
Chemische Peelings kunnen worden toegepast worden op het volledige aangezicht en de decolleté. Maar ook op eventuele probleemzone’s op het lichaam.
Wat doet de behandeling?
De huid wordt gecontroleerd met een zuur verbrand. Hierdoor wordt de huid gestimuleerd om in herstelmodus te gaan. De slimme huid begint in een sneltempo verse cellen aan te maken en ‘vervelt’ het beschadigde laagje er af.
Is het pijnlijk?
Tijdens de behandeling zal de patiënt een onprettige en warme sensatie ervaren. Verdoving en pijnmedicatie zijn echter niet noodzakelijk.
Hoelang duurt de behandeling?
Een behandeling met een chemische peeling duurt in totaal ongeveer 45 min. De decolleté duurt 30 minuten. Een combinatie van beide duurt 1uur minuten.
Waaruit bestaat een behandeling?
De huid wordt voorbereid met een diepe cleansing. De peeling zelf duurt een 10 tal minuten naargelang welke peeling gekozen wordt. De behandeling eindigt met het een aanbrengen van een restorerende crème. Deze blijft op het gelaat tot de volgende ochtend.
Wat gebeurt er na de behandeling?
Onmiddellijk na de behandeling zal de huid rood zijn maar dit zal tegen de avond wegtrekken.. Elke peeling is anders in zijn intensiteit. Hierdoor is de vervelperiode ook anders per peeling.
Hoeveel behandelingen zijn noodzakelijk?
Twee tot Vier behandelingen zijn aangeraden, naargelang de noden van de cliënt. Bijkomende behandelingen kunnen aangeraden worden naargelang het gewenste effect. Het behandelingsplan wordt besproken tijdens de eerste huidanalyse.
Hoeveel kost een behandeling?